engels kl

icon-linkedin

0
0
0
s2smodern

Kouluttaudu Lean Kaizen -työpajan vetäjäksi

 

Kaizen-työpaja, ns. Kaizen Event, on yksi tehokkaimmista Lean-työkaluista, jos tuloksia halutaan saavuttaa nopeasti, jopa muutamassa päivässä, hukkaa vähentämällä. Työntekijöiden panos, johdon tuki, työpajan hyvä valmistelu ja hallinta yllättävissäkin tilanteissa auttavat työpajan onnistumisessa, mutta miten ohjata tätä prosessia?

Kouluttaudu kolmessa päivässä Lean Kaizen-fasilitaattoriksi. Opi ohjaamaan erilaisia ryhmiä saavuttamaan nopeasti parannuksia. Järjestämme koulutuksen nyt myös Suomessa (Espoo ja Oulu). Kansainvälisesti kokenut Lean-sertifioitu kouluttajamme jakaa runsaasti käytännön vinkkejä, miten motivoida tiimiä ja saavuttaa tuloksia, joista koko tiimi voi olla ylpeä.

Lean Kaizen Event

Mitä Kaizen tarkoittaa?

Kaizen perustuu Lean ajatteluun ja tarkoittaa jatkuvaa parantamista pienissä askeleissa. Kaizen-menetelmä tulee alun perin Japanista ja sitä on jo kauan sovellettu teollisuudessa ja viime aikoina menestyksellisesti myös muilla aloilla. Kaizen-työpaja (Kaizen Event) soveltuu tilanteisiin, joissa halutaan muutamassa viikossa tehostaa prosessia ja saavuttaa pysyviä tuloksia yhdessä työntekijöiden kanssa. Parannettava prosessi pilkotaan pieniin osiin ja "järjestetään uudelleen" paremmalla tavalla. Menetelmä sopii toistuviin prosesseihin, joissa dataa on helposti saatavilla.

Kaizen-menetelmän tavoitteina on yleensä toimitusluotettavuuden parantaminen hukkaa vähentämällä ja prosessia standardisoimalla. Olemme esim. aikaisemmissa työpajoissa parantaneet tehokkuutta 30-50 % läpimenoaikojen lyhentyessä samalla jopa 90 %. Koska lähestymistavassa jokaisen työntekijän panos on tärkeä, parantuu myös työntekijöiden tyytyväisyys huomattavasti työpajan aikana ja sen jälkeen.

Kaizenin etuja ovat mm.: Tulosten nopeus, vähäinen aikainvestointi, vastarinnan nopea hallinta, päätösten nopeus, johdon sitoutuminen, välitön implementointi sekä työntekijöiden valmiuksien parantaminen.

Kenelle koulutus soveltuu?

Koulutus sopii henkilöille, jotka haluavat oppia fasilitoimaan ryhmiä ja saavuttamaan tuloksia Leanin ja spesifisesti Kaizen-metodiikan avulla. Koulutus soveltuu kokeneemmille Leanin käyttäjille, jotka kaipaavat lisäkokemusta Kaizen-työpajojen vetämisessä, mutta aikaisempi kokemus fasilitoinnista tai Leanistä ei ole välttämätöntä. Koulutuksen jälkeen osallistujilla on valmius vetää Kaizen-työpajoja omassa organisaatiossaan koulutuksen aikana tehdyn yksityiskohtaisen suunnitelman mukaan. 

Lue alla lisää koulutuksesta ja osallistujien kokemuksista. Esittelyn lopussa olevasta linkistä voit ilmoittautua koulutukseen.

Koulutuksen sisältö ja koulutusmateriaali

Koulutus on käytännönläheinen paketti Lean-ajattelua ja Kaizen-fasilitointia, jossa teoria ja käytännön harjoittelu vuorottelevat koulutuspäivien aikana. Koulutuksen 2 ensimmäistä päivää on rakennettu ison Lean-simulaation ympärille. Simulaation edetessä osallistujat oppivat lisää Lean, Kaizen ja fasilitointi -työkaluja ja voivat harjoitella niitä heti käytäntöön. Kolmantena päivänä opettelemme fasilitointia vielä syvemmin kehittämässämme Fasilitaattori-karusellissa.

Koulutuksen sisältö:

 • Lean-ajattelu ja Kaizen: Lean-periaatteet (Arvo, Arvoketju, Virtaus, Imuohjaus ja Täydellisyyteen pyrkiminen) ja Lean-parannus vaiheittain (Kaizen Event) sekä Lean työkalut ja käsitteet, jotka ovat oleellisia Kaizen-työpajan vetämisessä (esim. arvovirta-analyysi, prosessin balansointi, prosessisyklin tehostaminen ja visuaalinen prosessiohjaus).
 • Fasilitointi: Erilaisia fasilitointitekniikoita, fasilitaattorin rooli eri vaiheissa ja eri tilanteissa, tiimin motivointi, kommunikaatio eri tasoilla, ongelmatilanteiden hallinta sekä yleisimmät ratkaisumallit tulosten saavuttamiseksi nopeasti.
 • Kaizen-simulaatio: Lean ja fasilitointi -tekniikoiden soveltaminen käytäntöön, simulaation analysointi ja ”lessons learned”.
 • Fasilitaattori-karuselli: Harjoittelemme fasilitointia Lean-simulaation aikana sekä syvemmin vielä ns. Fasilitaattori-karusellissa, jossa opitaan fasilitoimaan tekemällä, kokemalla, reflektoimalla pienessä ryhmässä sekä toisilta oppimalla.

Osallistujille jaetaan suomenkielinen koulutusmateriaali. Osallistujat saavat myös yksityiskohtaisen toimintamallin Lean-työpajojen vetämiseen koulutuksen jälkeen.

Jos haluat ilmoittautua koulutukseen, valitse sopiva koulutusajankohta alta ja ilmoittaudu artikkelin lopussa olevasta linkistä.  

Kuvakooste koulutuksistamme:

Kuvakooste Lean Six Sigma koulutuksista

Koulutuksen kesto, aika ja paikka

Kaizen fasilitaattori –koulutus kestää 3 päivää. Seuraavat avoimet koulutukset järjestetään Espoossa ja Oulussa:

 • Kevät 2019, ESPOO:
  • 11. - 13. maaliskuuta 2019
 • Kevät 2019 OULU:
  • Osa 1: 14. - 15. maaliskuuta 2019
  • Osa 2: 04. huhtikuuta 2019
 • Syksy 2019, ESPOO:
  • 30. lokakuuta - 1. marraskuuta 2019
 • Syksy 2019, OULU:
  • 2. - 4. lokakuuta 2019

Koulutuksen hinta ja kouluttaja

Hinta avoin koulutus: 1.650,- € + alv. / osanottaja.
Hinta sisältää koulutuksen materiaaleineen sekä tarjoilut (lounas ja välipalat).
Kouluttaja toimii kansainvälisesti kokenut sertifioitu Lean Six Sigma Master Black Belt: DI Marja Jaatinen

Ilmoittautuminen

Koulutuksen interaktiivisen ja harjoituspitoisen opetusmuodon vuoksi otamme koulutukseen poikkeuksellisesti enintään vain 8 osallistujaa. Varmista paikkasi ilmoittautumalla:

 
 

Aiemmin koulutukseen osallistuneiden kokemuksia:

Muut Kaizen ja Lean -palvelumme

Järjestämme Kaizen-koulutuksia myös yrityksen sisäisinä koulutuksena, jolloin rakennamme koulutuksen mittatilauksena asiakkaan tarpeiden mukaan. Voimme myös vetää yrityksenne Kaizen-työpajoja tai ohjata teidän omia fasilitaattoreita. Mikäli olet kiinnostunut saamaan lisätietoja näistä vaihtoehdoista, ota yhteyttä alla olevasta linkistä. Lisätietoja muista Lean-koulutuksistamme: Lue lisää Lean-koulutuksista...