engels kl

icon-linkedin

0
0
0
s2smodern

Koulutus: Lean-muutosohjaaja

 

Opi viiden päivän koulutuksessa, mitä Lean-ajattelu tarkoittaa, miten Leanin avulla voit tehostaa prosesseja, fasilitoida muutosprojekteja sekä miten parantamisesta voi tehdä osan jokapäiväistä työtä. Koulutus on interaktiivinen ja innostava paketti Lean-muutosjohtajuutta, joka antaa sinulle valmiudet prosessin parannuksen lisäksi myös ohjata organisaatiota, tai sen osaa pysyvän muutoksen kulttuuriin. Koulutuksen jälkeen  osaat katsoa organisaatiotasi ja työympäristöäsi uudesta näkökulmasta, sinulla on eväitä parantaa sitä ja osaat ohjata tiimejä jatkuvassa parantamisessa.

Lean-ajattelu on liiketoimintamenetelmä, jonka avulla toimintoja ja prosesseja voi parantaa tuottamattomia aktiviteettejä (hukkaa) poistamalla. Lean-ajattelun avulla pystytään parantamaan asiakastyytyväisyyttä ja laatua, tehostamaan toimintaa ja samalla myös parantamaan työntekijöiden tyytyväisyyttä. Lean ei kuitenkaan ole pelkää Lean-työkalujen käyttöä vaan Leanin todellinen suurin etu on yrityksen kulttuurin muuttuminen niin, että jatkuvasta parantamisesta tulee osa jokapäiväistä toimintaa kaikilla organisaatiotasoilla.

Lean muutoksen ohjaaminen

Kenelle koulutus soveltuu?

Koulutus sopii henkilöille, jotka haluavat oppia parantamaan yritysprosesseja Lean-ajattelun pohjalta prosessitasolla ja sen lisäksi oppia myös, miten saada aikaan jatkuvan parantamisen ajattelua myös laajemmin organisaatiossa. Koulutuksen jälkeen osallistujilla on valmius vetää Lean-parannusprojekteja omassa organisaatiossaan koulutuksen aikana tehdyn yksityiskohtaisen suunnitelman mukaan sekä ohjata tiimejä jatkuvassa parantamisessa.

 

Koulutuksen sisältö ja koulutusmateriaali

Koulutus koostuu 3 moduulista:

 1. Lean-ajattelu: Käymme koulutuksessa läpi Leanin 5 perusperiaatetta (Arvo, Arvoketju, Virtaus, Imuohjaus ja Täydellisyyteen pyrkiminen) ja harjoittelemme erilaisia Lean-tekniikoita (esim. arvovirta-analyysi, prosessin balansointi, prosessisyklin tehostaminen ja visuaalinen prosessiohjaus). Tekniikoiden avulla osallistujat oppivat, miten Lean-ajattelua voi toteuttaa käytännössä erilaisissa prosesseissa. Koulutus on rakennettu ison Lean-simulaation ympärille. Simulaation edetessä koulutuksen aikana osallistujat oppivat lisää työkaluja ja voivat harjoitella niitä heti käytäntöön.
 2. Lean-fasilitointi: Harjoittelemme erilaisia fasilitointitekniikoita, perehdymme fasilitaattorin rooliin eri tilanteissa, miten motivoidaan tiimiä, miten kommunikoida eri tasoilla, miten toimia ongelmatilanteissa sekä mitkä ovat yleisimmät ratkaisumallit tulosten saavuttamiseksi nopeasti. Harjoittelemme opittua Fasilitaattori-karusellissa, joka on kehittämämme työmuoto oppia fasilitoimaan tekemällä, kokemalla, reflektoimalla pienessä ryhmässä sekä toisilta oppimalla.
 3. Jatkuvan parantamisen -kulttuurin luominen: Koulutusosa on innostava ja interaktiivinen paketti Lean-muutosjohtajuutta. Katamme koulutuksessa, mitä tarvitaan onnistuneeseen muutokseen, miten toimintoja mitataan ja ohjataan tavoitteiden saavuttamiseksi ja miten parantamisesta voi tehdä osan jokapäiväistä työtä kaikilla organisaatiotasoilla. Koulutus antaa sinulle valmiudet ohjata organisaatiota, tai sen osaa pysyvään Lean-muutokseen.

Osallistujille jaetaan suomenkielinen koulutusmateriaali. Osallistujat saavat myös yksityiskohtaisen toimintamallin Lean-muutoksen toteuttamiseen koulutuksen jälkeen omassa työympäristössä.

Jos olet kiinnostunut Lean-Muutosohjaajan -koulutuksesta ja haluat vielä lisätietoja, ota meihin yhteyttä. Voit myös ilmoittautua suoraan klikkaamalla artikkelin lopussa olevaa "Ilmoittaudu"-painiketta.

Koulutuksen kesto, aika ja paikka

Koulutus kestää 5 päivää ja järjestetään kolmessa osassa. Seuraavat avoimet koulutukset vuonna 2019 järjestetään Espoossa ja Oulussa:

 • Kevät 2019, ESPOO:
  • Osa 1 ja 2: 11. - 13. maaliskuuta 2019
  • Osa 3: 16. - 17. toukokuuta 2019
 • Kevät 2019, OULU (osa 1 ja 2) + ESPOO (osa 3):
  • Osa 1: 14. - 15. maaliskuuta 2019 Oulussa
  • Osa 2: 04. huhtikuuta 2019 Oulussa
  • Osa 3: 16. - 17. toukokuuta 2019 Espoossa
 • Syksy 2019, ESPOO:
  • Osa 1 ja 2: 30. lokakuuta - 1. marraskuuta 2019
  • Osa 3: 16. - 17. joulukuuta 2019
 • Syksy 2019, OULU (osa 1 ja 2) + ESPOO (osa 3):
  • Osa 1 ja 2: 2. - 4. lokakuuta 2019 Oulussa
  • Osa 3: 16. - 17. joulukuuta 2019 Espoossa

Koulutuksen hinta ja kouluttaja

Hinta avoin koulutus: 2.880,- € + alv. / osanottaja.
Hinta sisältää koulutuksen materiaaleineen sekä tarjoilut (lounas ja välipalat).
Kouluttaja toimii kansainvälisesti kokenut sertifioitu Lean Six Sigma Master Black Belt: DI Marja Jaatinen

Ilmoittautuminen

Koulutuksen interaktiivisen ja harjoituspitoisen opetusmuodon vuoksi otamme koulutukseen poikkeuksellisesti enintään vain 8 osallistujaa. Varmista paikkasi ilmoittautumalla:

 
 

Aiemmin koulutukseen osallistuneiden kokemuksia:

Muut Lean -palvelumme

Järjestämme koulutusta myös yrityksen sisäisinä koulutuksena, jolloin rakennamme koulutuksen mittatilauksena asiakkaan tarpeiden mukaan. Mikäli olet kiinnostunut saamaan lisätietoja näistä vaihtoehdoista tai muista Lean-palveluistamme ota yhteyttä alla olevasta linkistä tai lue lisää: Lean Six Sigma palvelumme.

 
 
Kuvakooste aikaisemmista koulutuksistamme:
Kuvakooste Lean Six Sigma koulutuksista