4.6/5 Perustuu 413 arviointiin

Lean-ajattelu

Opi 2 päivän interaktiivisessa ja käytännönläheisessä koulutuksessa, mitä Lean-ajattelu tarkoittaa ja miten voit käyttää Lean-menetelmää omassa työssäsi. Koulutuksen jälkeen katsot työympäristöäsi aivan uudesta näkökulmasta ja sinulla on myös eväitä parantaa sitä.

Lean Ajattelu

Lean-ajattelu on liiketoimintamenetelmä, jonka avulla toimintoja ja prosesseja voi parantaa tuottamattomia aktiviteettejä (hukkaa) poistamalla. Lean-ajattelun avulla pystytään parantamaan asiakastyytyväisyyttä ja laatua samalla kun toiminta tehostuu ja työntekijöiden tyytyväisyys paranee.

Lean-ajattelu
Ilmainen peruutus 14 vrk ennen alkua
Kiitos ilmoittautumisestasi. Lähetämme sinulle vahvistuksen ilmoittautumisestasi ja tietoa jatkosta sähköpostiosoitteeseesi 1-2 työpäivän sisällä.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Lean-ajattelu
Viestisi on lähetetty. Pyrimme vastaamaan viestiisi 1-2 työpäivän sisällä
Oops! Something went wrong while submitting the form.

KESTO

2 päivää

VAIHTOEHDOT

Test 3

ALOITUS

Test 4

TOTEUTUSTAPA:

TASO

Ei esitietovaatimuksia

TODISTUS

Kyllä

HINTA:

HINTA, € (ilman alv.)

Lean-ajattelu

Kohderyhmä

Kenelle koulutus soveltuu?

Koulutus sopii henkilöille, jotka haluavat oppia parantamaan yritysprosesseja Lean-ajattelun pohjalta. Koulutuksen jälkeen osallistujilla on valmius vetää Lean-parannusprojekteja omassa organisaatiossaan koulutuksen aikana tehdyn yksityiskohtaisen suunnitelman mukaan.

Sisältö

Koulutuksen sisältö

Koulutus koostuu Lean-ajattelun teoriasta ja sen soveltamisesta käytäntöön. Opit koulutuksessa mm.

 • Leanin 5 perusperiaatetta: Arvo, Arvoketju, Virtaus, Imuohjaus ja Täydellisyyteen pyrkiminen
 • Erilaisia Lean-tekniikoita, esim. 5S, arvovirta-analyysi "VSM", 8 hukan muotoa, pullonkaulat, tahti-aika, prosessin balansointi, WIP, Kanban, Poka-Yoke, A3 prosessisyklin tehostaminen ja visuaalinen prosessiohjaus.
 • Vaiheittaisen Lean-mallin ja miten voit helposti toteuttaa mallia käytännössä erilaisissa prosesseissa.

Koulutus on rakennettu Lean-simulaation ympärille. Simulaation edetessä koulutuksen aikana opit lisää työkaluja ja voit harjoitella niitä käytännössä jo heti koulutuksen aikana.

Ohjelma

Koulutuspäivien ohjelma

Päivä 1:

09.00 Avaus ja aamukahvi

09.30 Lean-ajattelu I: Lean-ajattelun perusperiaatteet, Lean-malli prosessien parannukseen, tavoitteet, nykytilan kuvaus ja analysointi

 • Leanin perusteet: Mitä, miksi, milloin?.
 • 5-vaiheinen Lean-toimintamalli & erilaisia Lean-työvälineitä jokaiseen vaiheeseen
 • Lean-parannusprojektin tavoitteen määrittäminen ja projektin rajaaminen
 • Prosessin arvoketjun kuvaus ja hukka-analyysi
 • Keskustelu & videoesimerkki prosessin parantamisesta

11.30 Lounas

12.15 Simulaatio, osa 1

 • Osallistujat harjoittelevat yhdessä aamupäivän Lean-ajattelu I -oppeja käytännössä: Prosessin nykytila, suorituskyky, prosessin kuvaus ja arvovirta-analyysi.

14.00 Kahvitauko

14.15 Lean-ajattelu II: Prosessin parantaminen

 • ”Jatkuva virta” prosessin parantamisessa (esim. Work in Process, pullonkaula-analyysi, tahti-aika, prosessin balansointi)
 • Miten parantaa prosessia imuohjauksella (esim. Kanban-kortit, syklin tehokkuuden mittaaminen ja prosessin hallitseminen)

15.15 Simulaatio, osa 2

 • Lean-ajattelu II soveltaminen simulaation prosessiin: Jatkuvan virran luominen ja imuohjaus.

16.00 Lopetus

Päivä 2:

08.30 Aamukahvi ja kertausharjoitus

09.30 Simulaatio, osa 3:

 • Muutoksien testaaminen ja jatkuva parantaminen

10.30 Lean-ajattelu III: Täydellisyyteen pyrkiminen

 • Jatkuvan parantamisen kulttuurin luominen (Virhemahdollisuuksien eliminointi ns. ”Mistake Proofing”, prosessin suorituskyvyn mittaaminen, visuaalinen johtaminen)
 • Lean päivittäisjohtamisessa

11.30 Lounas

12.15 Kaizen

 • Lean nopeasti käytäntöön: Kaizen, mitä se on ja miten sitä voi käyttää, jotta tuloksia voi saada jopa muutamassa päivässä.
 • Kaizen–esimerkki: Miten läpimenoaikaa parannettiin toimistoympäristössä 90 % viidessä päivässä samalla kun työ- ja asiakastyytyväisyys paranivat

14.00 Kahvitauko

14.15 Lean omassa työympäristössä

 • Kouluttajan ohjaama keskustelu, miten osallistujat voivat soveltaa koulutuksen oppeja konkreettisesti omissa yrityksissään.

15.30 Yhteenveto ja Lean-sertifikaattien jako

16.00 Lopetus

Osallistujille jaetaan suomenkielinen koulutusmateriaali digitaalisessa oppimisympäristössä. Osallistujat saavat myös toimintamallin Lean-ajattelun toteuttamiseen koulutuksen jälkeen omassa työympäristössä.

Asiakaskokemuksia

Aiemmin koulutukseen osallistuneiden kokemuksia:

"Kiitos hyvistä käytännön esimerkeistä. Oli sopivasti teoriaa ja mukava ryhmä. Vuorovaikutteista opetusta :). Materiaali oli erinomainen!", Sanna Ojanen.

Tutustu asiakaskokemuksiin laajemmin:

Miksi tämä koulutus?

Miksi valita Jaatinen B.V. kouluttajaksi?

Kouluttajana toimii sertifioitu Lean Six Sigma Master Black Belt: DI Marja Jaatinen-van der Harst. Marjalla on vuosien kokemus kansainvälisistä yhtiöistä suomalaisiin pk-yrityksiin teollisuudessa, eri palvelualoilla ja julkisella sektorilla.

Esimerkkejä vahvuuksistamme:

 • Selkeys: Koulutuksen kaikki opit on kytketty selkeisiin askeleisiin, miten edetä prosessien parannuksessa, jotta materiaalin käyttäminen koulutuksen jälkeen helpottuu.
 • Käytännönläheisyys: Koulutuksen oppeja sovelletaan heti osallistujien omaan ympäristöön.
 • Tehokkuus: Koska keskitymme vain oleellisimpaan ja harjoittelemme paljon voimme tarjota tehokkaita ja kompakteja koulutuksia edullisesti.

Tutustu koulutustyyliimme tarkemmin: Koulutustapamme.

Kesto, aika ja paikka

Kesto, aika ja paikka

Koulutus kestää kaksi päivää. Järjestämme koulutusta yrityskoulutuksina, jolloin rakennamme koulutuksen mittatilauksena asiakkaan tarpeiden mukaan.

Mikäli olet kiinnostunut saamaan lisätietoja koulutuksesta tai muista Lean-palveluistamme, ota yhteyttä tai lue lisää: Lean-koulutukset.

Pyydä tarjous

Pyydä tarjous

Järjestämme koulutusta yrityskoulutuksina, jolloin rakennamme koulutuksen mittatilauksena asiakkaan tarpeiden mukaan. Mikäli olet kiinnostunut tarjouksesta tai saamaan lisätietoja koulutuksesta tai muista Lean Six Sigma -palveluistamme, ota yhteyttä: Ota yhteyttä

Käytännönläheistä oppimista huippuosaajan kanssa

Koulutuksemme tarjoavat sinulle enemmän kuin perinteinen kurssi:

Selkeys

Opit on jäsennelty selkeisiin askeleisiin, jotta tiedät tarkalleen, miten edetä.

Käytännönläheisyys

Koulutuksen oppeja sovelletaan välittömästi osallistujien omaan työympäristöön, mikä vahvistaa oppimista ja sen käytännön hyödyllisyyttä.

Tehokkuus

Keskittyessämme olennaiseen ja tarjoamalla runsaasti käytännön harjoituksia, voimme tarjota tehokkaita ja tiiviitä koulutuksia edulliseen hintaan.