4.6/5 Perustuu 413 arviointiin

Lean Six Sigma Green Belt to Black Belt -koulutus ja -sertifiointi

Päivitys: Olemme saaneet kansainvälisen tunnustuksen Lean Six Sigma Green ja Black Belt -koulutuksellemme ja sertifioinnillemme! CSSC, the Council for Six Sigma Certification, on myöntänyt meille akkreditoinnin - ainoana Suomessa.

Oletko jo kokenut Lean Six Sigma Green Belt, jonka projektien vaatimustaso on kasvanut ja tarvitset lisää Lean Six Sigma -tuntemusta. Haluatko parantaa taitojasi projektien vetäjänä vaativissa ja laajoissa Lean Six Sigma -projekteissa? Sinun ei tarvitse käydä läpi koko Black Belt -koulutusta vaan tarjoamme mahdollisuuden täydentää jo oppimaasi viiden päivän lisäkoulutuksella (4 päivää osallistujille, jotka ovat jo käyneet Jaatinen B.V.:n Green Belt -koulutuksen).

Lean Six Sigma Green Belt to Black Belt koulutus

Lean Six Sigma Green Belt to Black Belt -koulutuksemme kattaa laajasti Lean Six Sigma -menetelmiä ja valmentaa osanottajat Black Belt -sertifikaattiin. Oppimisen tehostamiseksi suosittelemme osanottajille oman projektin vetämistä samanaikaisesti kurssin kanssa. Kouluttajana on kansainvälisesti kokenut, sertifioitu Master Black Belt, joka kouluttaa nyt myös Suomessa suomeksi. Koulutuksen ohessa kouluttaja ohjaa osallistujia myös sertifioinnin saavuttamisessa.

Jos olet kiinnostunut Green Belt tai Black Belt -koulutuksesta, lue liää...

Lean Six Sigma Green Belt to Black Belt -koulutus ja -sertifiointi
3.950,- (5 pv); 2.950,- (4 pv).
Ilmainen peruutus 14 vrk ennen alkua
Kiitos ilmoittautumisestasi. Lähetämme sinulle vahvistuksen ilmoittautumisestasi ja tietoa jatkosta sähköpostiosoitteeseesi 1-2 työpäivän sisällä.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Lean Six Sigma Green Belt to Black Belt -koulutus ja -sertifiointi
3.950,- (5 pv); 2.950,- (4 pv).
Viestisi on lähetetty. Pyrimme vastaamaan viestiisi 1-2 työpäivän sisällä
Oops! Something went wrong while submitting the form.

KESTO

5 pv  (4 jos GB suoritettu meillä)

VAIHTOEHDOT

Etäkoulutus

ALOITUS

2 krt. vuodessa

TOTEUTUSTAPA:

TASO

Green Belt suoritettu

TODISTUS

Kyllä

HINTA:

HINTA, € (ilman alv.)

3.950,- (5 pv); 2.950,- (4 pv).

Lean Six Sigma Green Belt to Black Belt -koulutus ja -sertifiointi

Kohderyhmä ja mitä opit

Kenelle koulutus soveltuu ja mitä opit?

Lean Six Sigma Green Belt to Black Belt –koulutus soveltuu Green Belteille, jotka vetävät vaativia Lean Six Sigma -projekteja.

Mitä opit:

 • Lean Six Sigma Green Belt to Black Belt -koulutuksen jälkeen hallitset laajasti Lean 6 Sigman käsitteet ja välineet, jotka mahdollistavat Black Belttinä toimimisen vaativissa parannusprojekteissa.
 • Olet on saanut ensimmäisen projektisi päätökseen tai pystyt päättämään projektin ennakoitavissa olevassa aikataulussa.
 • Osaat identifioida ja määrittää uusia parannusprojekteja organisaatiossa.
 • Projektityön suoritettua sinulla on mahdollisuus hyväksyttää projektityösi ja saada Lean Six Sigma Black Belt -sertifikaatti.

Mikäli olet kiinnostunut myös muista Lean Six Sigma -koulutuksista, katso tarjontamme: Lean Six Sigma -koulutus ja Johdon Lean Six Sigma -koulutus.

Sisältö

Koulutuksen sisältö

Green ja Black Belt -koulutuksemme ja -sertifiointimme täyttävät CSSCn asettamat laatu- ja sisältövaatimukset. Noudatamme myös kansainvälisten standardien ASQn ja IASSCn BoK ("Body of Knowledge") sisältöjä muutamia harvinaisimpia työvälineitä lukuun ottamatta. Emme turhaan kuormita osallistujia menetelmillä, joita ei käytännössä tarvita. Selektiivisyyden ansiosta voimme tarjota koulutuksen tehokkaasti viidessä päivässä (neljä päivää osallistujille, jotka ovat jo käyneet Jaatinen B.V.:n Green Belt -koulutuksen).

Lean Six Sigma Green Belt to Black Belt -koulutuksessa käymme läpi statistisia analysointimenetelmiä ja muutoksen hallintaa syvemmin kuin Green Belt -koulutuksessa. Katamme koulutuksessa mm. seuraavat aiheet:

 • Projektin hallinnan lyhyt kertaus: 12 askeleen DMAIC (Define, Measure, Analyse, Improve, Control)
 • Define: Asiakkaan äänen ja toiveiden määrittäminen haastavissa projekteissa, mm. "Quality Function Deployment" –työkalu
 • Measure: Mittausjärjestelmän analyysi statistisin menetelmin (GR&R, Kappa) ja riittävän näytekoon laskeminen erilaisissa tilanteissa
 • Analyse: Prosessin suorituskyvyn laaja analyysi (Control charts) erityyppisille datoille.
 • Improve: Erilaisia soveltavia statistisia analyysimenetelmiä, esim.
  • GB-koulutusta kattavammat hypoteesitestit
  • Erilaisia regressioanalyysejä
  • Uusia työvälineitä tilanteisin, joissa dataa on paljon ja/tai se on osittain puutteellista
  • Monimuuttujakokeet (Factorial, Conjoint ja Response Surface Design of Experiments)
  • Lean menetelmiä GB-koulutusta laajemmin, esim. SMED, Jidoka, Andon ja Heijunka
  • Erilaisia menetelmiä ratkaisujen priorisointiin
 • Control: Jatkuva parantaminen koko arvoketjussa

Koulutus on hyvin interaktiivista ja sisältää paljon konkreettisia malleja, esimerkkejä ja simulaatioita sekä "Lessons Learned"-esimerkkejä muista organisaatioista.

Jotta koulutuksesta saisi mahdollisimman paljon irti, suosittelemme että osanottajilla on oma parannusprojekti kurssin aikana. Lue Blogistamme neuvoja projektin valinnassa.

Koulutuksen jälkeen on mahdollisuus hyväksyttää projektityö. Vaatimukset läpäisseet saavat Lean Six Sigma Black Belt -sertifikaatin.

Black Belt -sertifikaatti

Akkreditoitu Lean Six Sigma Black Belt -sertifiointi

Koulutuksen jälkeen voit sertifioitua hyväksyttämällä projektityösi. Läpäistyäsi vaatimukset saat arvostetun, the Council for Six Sigma Certification -akkreditoidun, Lean Six Sigma Black Belt -sertifikaatin. Sertifiointivalmennus ja sertifiointi sisältyvät koulutuksen hintaan.

Black Belt -sertifiointimme täyttävät/ylittävät CSSCn asettamat laatu- ja sisältövaatimukset. Noudatamme myös kansainvälisten standardien ASQn ja IASSCn BoK ("Body of Knowledge") sisältöjä harvinaisimpia menetelmiä ja työvälineitä lukuun ottamatta.

Voit tutustua standardien sisältövaatimuksiin tarkemmin linkissä: Black Belt -sertifikaatit ja vaatimukset.

Council for Six Sigma Certification

Kesto, aika ja paikka

Koulutuksen kesto, aika ja paikka

Koulutus kestää yhteensä 5 päivää (4 päivää jos olet jo osallistunut aikaisemmin meidän Green Belt -koulutukseen). Lisäksi tarjoamme neljä tuntia etätukea projektin ohjaukseen.

Seuraavat avoimet suomenkieliset koulutukset järjestetään:

Ryhmä S2024:

 • Osa 1: 11. - 13. syyskuuta 2024 etäopetus
 • Osa 2: 31. lokakuuta- 01. marraskuuta 2024 etäopetus

Ryhmä K2025:

 • Osa 1: 15. - 17. tammikuuta 2025, etäopetus
 • Osa 2: 30. - 31. tammikuuta 2025, etäopetus

Huom!: Jos olet jo osallistunut meidän Green Belt -koulutukseen, sinun ei tarvitse osallistua ensimmäiseen koulutuspäivään.

Järjestämme koulutusta myös yrityksen sisäisenä koulutuksena.

Koulutusmateriaali

Koulutusmateriaali

Osallistujille jaetaan digitaalisena suomenkielinen koulutusmateriaali, joka on jäsennetty 12 DMAIC -projektiaskeleen mukaan: Tarvittavat aktiviteetit, menetelmät ja työkalut on kytketty askeleisiin, jotta materiaalin käyttäminen kurssin jälkeen omissa projekteissa helpottuu.

Koulutuksen aikana käytetään Minitab–tietokoneohjelmaa. Ohjelma on myös koulutuksen jälkeen olennainen apuväline projekteissa. Osallistujilla tulee olla mukana oma kannettava tietokone ja hankkia koneelle Minitab-ohjelma. Voit hankkia yksittäisen Minitab-lisenssin tai aloittaa ilmaisella 15 päivän lisenssillä hankkimalla lisenssin suoraan linkistä: Minitab.com. Neuvomme tarvittaessa lisää ohjelman hankkimisessa.

Miksi valita tämä koulutus?

Miksi valita Jaatinen B.V. kouluttajaksi?

Kouluttajana toimii sertifioitu Lean Six Sigma Master Black Belt: DI Marja Jaatinen-van der Harst. Marjalla on yli 20 vuoden kokemus Lean Six Sigma soveltamisesta kansainvälisistä yhtiöistä suomalaisiin pk-yrityksiin teollisuudessa, julkisella sektorilla ja palvelualoilla.

Muutama esimerkki vahvuuksistamme:

 • Selkeys: Koulutuksen kaikki opit on kytketty selkeisiin askeleisiin, miten edetä prosessien parannuksessa, jotta materiaalin käyttäminen koulutuksen jälkeen helpottuu.
 • Käytännönläheisyys: Koulutuksen oppeja sovelletaan jo koulutuksn aikana osallistujien omaan ympäristöön.
 • Tehokkuus: Koska keskitymme vain oleellisimpaan ja harjoittelemme paljon voimme tarjota tehokkaita ja kompakteja koulutuksia edullisesti.

Tutustu koulutustyyliimme tarkemmin: Koulutustapamme.

Asiakaskokemuksia

Aiemmin koulutukseen osallistuneiden kokemuksia:

Voit tutustua kouluttamiemme Black Belttien kokemuksiin alla sekä laajemminkin referensseihimme linkissä: Asiakaskokemuksia

Kannattaa myös tutustua sertifioitujen Black Belttien tekemiin projekteihin eri aloilla: Lean Six Sigma -projektiesimerkkejä

Hinta

Hinta

Hinta avoin koulutus:

 • Jos olet aikaisemmin jo osallistunut Green Belt -koulutukseemme: 2.950,- € + alv. / osanottaja (4 päivän koulutus)
 • Jos olet osallistunut Green Belt -koulutukseen jonkin muun koulutustarjoajan kautta: 3.950,- € + alv. / osanottaja (5 päivän koulutus)

Hinta sisältää koulutuksen materiaaleineen (ei kuitenkaan Minitab-linsenssiä), neljä tuntia etätukea ja projektin tarkastuksen Lean Six Sigma Black Belt -sertifiointia varten sekä Lean Six Sigma Black Belt - sertifikaatin kaikki vaatimukset läpäisseille.

Käytännönläheistä oppimista huippuosaajan kanssa

Koulutuksemme tarjoavat sinulle enemmän kuin perinteinen kurssi:

Selkeys

Opit on jäsennelty selkeisiin askeleisiin, jotta tiedät tarkalleen, miten edetä.

Käytännönläheisyys

Koulutuksen oppeja sovelletaan välittömästi osallistujien omaan työympäristöön, mikä vahvistaa oppimista ja sen käytännön hyödyllisyyttä.

Tehokkuus

Keskittyessämme olennaiseen ja tarjoamalla runsaasti käytännön harjoituksia, voimme tarjota tehokkaita ja tiiviitä koulutuksia edulliseen hintaan.