engels kl

icon-linkedin

0
0
0
s2smodern

Lean Six Sigma Green Belt -koulutus ja sertifiointi

 

Jatkamme suosittua etäkoulutusmuotoa myös keväällä 2021. Voit valita haluatko osallistua Green Belt - koulutukseen etä- vai lähipäivämuotoisena. Järjestämme Green Belt -koulutuksia jälleen myös lähipäivämuotoisena huhtikuusta 2021 lähtien.  Koronatilanteen niin vaatiessa, voimme tarvittaessa muuttaa myös suunnitellut lähipäiväkoulutukset ketterästi etäkoulutukseksi, jotta osallistumisesi kaikissa olosuhteissa voi toteutua turvallisesti. Lue eri vaihtoehdoista lisää alla.

UUTUUS: Myös englanninkielinen koulutusryhmä kesällä 2021.

Opi tehokkaimmat Lean Six Sigman (LSS) ja muutoksen hallinnan menetelmät, joita parannusprojektien vetämisessä tarvitaan. 9 päivän koulutus valmentaa osallistujat Lean Six Sigma Green Belt pätevyyteen ja sertifiointiin ISO 18404 standardin mukaisesti. Kouluttajana on kansainvälisesti kokenut, sertifioitu Master Black Belt, joka kouluttaa nyt myös Suomessa suomeksi (avoimet koulutuspaikkakunnat Espoo ja Oulu sekä verkkokoulutus). Koulutukseen sisältyy myös kouluttajan projektituki Green Belt -sertifioinnin saavuttamisessa. 

Kuvan alla lisätietoja koulutuksesta ja linkki ilmoittautumiseen. 

Kuvakooste aikaisemmista koulutuksistamme:

Green Belt v2

Kenelle Lean Six Sigma Green Belt -koulutus soveltuu?

Lean Six Sigma Green Belt –koulutus soveltuu asiantuntijoille, jotka haluavat parantaa yritysprosesseja ja oppia uusia menetelmiä huomattavien parannusten (50-90%) aikaansaamiseksi muutamassa kuukaudessa.

Voit koulutuksen jälkeen halutessasi jatkaa helposti Black Belt -tasolle 4 päivän lisäkoulutuksella tai osallistua suoraan Black Belt -koulutukseen.

Jos haluat vielä lisätietoja, onko Green Belt -koulutus sinulle sopivin koulutus, ota meihin yhteyttä viestin lopussa olevasta linkistä tai lue lisää eri Six Sigma Belttien rooleista klikkaamalla Blogiin: ”Lean Six Sigma Belt tasot: Mikä taso on tarpeen?”

Mitä koulutus tarjoaa osanottajille?

 • Koulutuksen jälkeen hallitset tarpeellisimmat Lean Six Sigma -menetelmät ja -työkalut, jotka mahdollistavat menestyksekkään toimimisen parannusprojektien vetäjänä. 
 • Olet saanut ensimmäisen projektisi päätökseen tai pystyt päättämään projektin ennakoitavissa olevassa aikataulussa.
 • Projektityön suorittaneilla on mahdollisuus hyväksyttää projektityö ja saada sertifioidun Master Black Beltin hyväksymän, ISO 18404 sisältöön perustuvan, Lean Six Sigma Green Belt -sertifikaatin. 

Koulutuksen sisältö ja Green Belt -sertifikaatti

Lean Six Sigma Green Belt -koulutuksessa keskitymme tehokkaimpiin Lean 6 Sigma aktiviteetteihin, työvälineisiin ja tekniikoihin, joita organisaatioissa yleensä tarvitaan projektien läpiviemiseen. Koulutus sisältää Lean Six Sigman lisäksi n. 30 % muutoksen hallintaan liittyviä menetelmiä, ns. "Soft Skills". 

Koulutuksen sisältö:

 • Milloin, miksi ja miten käyttää Lean Six Sigmaa: Johdanto Leanin ja Six Sigman tehokkaaseen hyödyntämiseen erilaisissa organisaatioissa ja erityyppisissä projekteissa.
 • Projektin hallinta: 12 askeleen DMAIC (Define, Measure, Analyze, Improve, Control)
 • Define-vaiheessa valitaan ja rajataan Parannusprojekti erilaisien menetelmien avulla: Asiakkaan ääni (VOC, CTQ), projektin tavoitteet, projektisopimus ja riskimatriisi.
 • Measure-vaiheessa projektin tavoite operationalisoidaan ja testataan mittausten luotettavuus mm. seuraavilla tekniikoilla: Prosessin kuvaus (SIPOC), operationaalinen mittausyksikön määrittäminen ja mittausjärjestelmän analysointi (MSA).
 • Analyze-vaiheessa mitataan prosessin suorituskyky erilaisilla prosessin ohjauskorteilla ja prosessin kyvykkyysanalyyseillä sekä määritetään juurisyyt prosessin parantamiseksi prosessin arvovirtakuvauksen (hukan eliminointi) ja hypoteesitestauksen avulla.
 • Improve-vaiheessa määritetään ja testataan ratkaisuja juurisyiden eliminointiin statistisilla analyysimenetelmillä (hypoteesitestaus), Lean ratkaisumenetelmillä (Push/Pull, 5 S, Kanban, Poka-Yoke, Kaizen) ja ratkaisun validoinnilla. 
 • Control-vaiheessa ratkaisut jalkautetaan niin, että tulokset implementoidaan pysyvästi luomalla samalla pysyvän parantamisen kulttuuri. Käytämme mm. seuraavia menetelmiä: Standardisoidut työohjeet, kriittiset suoritusindikaattorit, työn visuaalinen ohjaus, toiminnan tarkkailu, Out of Control Action Plan (OCAP) ja jatkuvan parantamisen kulttuurin luominen.
 • Muutoksen hallinta kuuluu koulutuksissamme oleellisena osana kaikkiin DMAIC-vaiheisiin: Miten tunnistaa ja estää projektikarikot Lean 6 Sigma -johtamismallin avulla, sidosryhmäanalyysi, ryhmänjäsenien eri roolit ja niiden tehokas hyödyntäminen, Green Beltin rooli ryhmän muodostuksen eri vaiheissa, kommunikoinnin eri tasojen tehokas hyödyntäminen, rakentavan palautteen antaminen, vastarinnan hallinta erilaisilla vaikuttamistavoilla sekä fasilitointi DMAIC-projektissa.
 • Opitun soveltaminen käytäntöön: Ihmiset oppivat asioita eri tavoilla. Jotta oppiminen olisi tehokasta, käsittelemme aiheet usealla eri tasolla: teoreettinen tarkastelu, sovellukset käytäntöön, osallistuminen ja reflektointi. Koulutus sisältää paljon konkreettisia malleja, esimerkkejä ja simulaatioita ja on hyvin interaktiivista. Käymme myös läpi paljon "Lessons Learned"-esimerkkejä muista organisaatioista. Lue referensseistämme lisää, miten aikaisemmat osallistujat ovat kokeneet koulutuksemme.

Koulutuksen sisältö pohjautuu ISO 18404 normiin. Normi määrittää avainhenkilöstön valmiudet Leanin ja Six Sigman toteuttamisessa. Jos haluat yksityiskohtaisen kuvauksen koulutuksesta, pyydä lisätietoja Green Belt koulutuksen sisällöstä.

Koulutus kestää 9 päivää ja jakautuu 1-3 päivän  koulutusjaksoihin n. 3 kuukauden aikana. Suosittelemme, että osanottajilla on oma parannusprojekti kurssin aikana (oma tai yhdessä muiden Belttien kanssa). Projekti olisi hyvä valita yhdessä oman esimiehen kanssa. Lue Blogistamme neuvoja projektin valinnassa. Koulutusjaksojen välillä voit soveltaa opittua heti käytäntöön omassa projektissa. Osallistujien omia projekteja käytetään myös koulutuksen aikana harjoituksissa ja interventioissa.

Green Belt sertifikaatti

Koulutuksen jälkeen osallitujilla on mahdollisuus sertifioitua hyväksyttämällä projektityö. Vaatimukset läpäisseet saavat arvostetun Lean Six Sigma Green Belt -sertifikaatin. Sertifiointi sisältyy koulutuksen hintaan.

Aiemmin koulutukseen osallistuneiden kokemuksia:

Tutustu myös tutkimukseemme, minkä koulutusmuodon asiakkaamme ovat kokeneet toimivimmaksi, aktiivisen verkkokoulutuksemme, lähipäiväkoulutuksen vai niiden yhdistelmän: Lue lisää asiakaskokemuksista...

Miksi valita Jaatinen B.V. kouluttajaksi?

Kouluttajamme Suomessa on sertifioitu Lean Six Sigma Master Black Belt: DI Marja Jaatinen. Marjalla on yli 20 vuoden kokemus Lean Six Sigma soveltamisesta kansainvälisistä yhtiöistä suomalaisiin pk-yrityksiin teollisuudessa, eri palvelualoilla ja julkisella sektorilla.

Esimerkkejä koulutuksiemme vahvuuksistamme:

 • Selkeys: Koulutuksen kaikki opit on kytketty selkeisiin askeleisiin, miten edetä prosessien parannuksessa, jotta materiaalin käyttäminen koulutuksen jälkeen helpottuu.
 • Käytännönläheisyys: Koulutuksen oppeja sovelletaan heti osallistujien omaan ympäristöön.
 • Tehokkuus: Koska keskitymme vain oleellisimpaan ja harjoittelemme paljon voimme tarjota tehokkaita ja kompakteja koulutuksia edullisesti.
 • Suomessa uniikki koulutustapa : Olemme kehittäneet kansainvälisen pelitoimittajan kanssa uuden tavan kouluttaa. Lue lisää menetelmästä... 

LSS Green Belt -koulutus: kesto, aika ja koulutuspaikat

Koulutus kestää yhteensä 9 päivää ja on jaettu useampaan koulutusjaksoon noin kolmen kuukauden aikana. Lisäksi tarjoamme neljä tuntia etätukea projektien ohjaamiseen. 

Syksyn 2020 koulutukset ovat jo käynnistyneet. Alla kevään 2021 avoimien Green Belt -koulutuksien päivämäärät ja linkki koulutuspaikkojen yhteystietoihin (koulutuspaikka Espoo / Oulu / etäkoulutus).

Kevät 2021 I (etäkoulutus): TÄYNNÄ

Tämä koulutus on täynnä, mutta voit kysyä peruutuspaikkoja.

 • Osa 1: 14. - 15. tammikuuta 2021
 • Osa 2: 21. - 22. tammikuuta 2021
 • Osa 3: 02. - 03. helmikuuta 2021 
 • Osa 4: 15. - 16. helmikuuta 2021
 • Osa 5: 15. maaliskuuta 2021

Kevät 2021 II (etäkoulutus):

 • Osa 1: 18. - 19. maaliskuuta 2021
 • Osa 2: 25. - 26. maaliskuuta 2021
 • Osa 3: 21. - 23. huhtikuuta 2021 
 • Osa 4: 10. - 11. toukokuuta 2021

Kevät 2021 III (lähipäiväkoulutus, Espoo, Leppävaara):

 • Osa 1: 12. - 14. huhtikuuta 2021
 • Osa 2: 19. - 21. toukokuuta 2021
 • Osa 3: 02. - 04. kesäkuuta 2021 

Englanninkielinen ryhmä, kesä 2021 (lähipäiväkoulutus, Espoo, Leppävaara):

 • Osa 1: 28. - 30. kesäkuuta 2021
 • Osa 2: 12. - 14. heinäkuuta 2021
 • Osa 3: 01. - 03. syyskuuta 2021 

Lisätietoja koulutuspaikasta ja majoitusvaihtoehdoista alla kohdassa "Lisätietoja koulutuspaikoista". 

Jos koulutusta ei voida koronatilanteen vuoksi järjestää lähiopetuksena, järjestetään se etänä.

Green Belt -koulutus, Oulu

Seuraava koulutus järjestetään Oulussa syksyllä 2021. Koulutuspäivät julkaistaan keväällä 2021. Ota yhteyttä, jos haluat, että lähetämme sinulle päivät heti, kun ne julkaistaan.  

Lisätietoja koulutuspaikoista

Lisätietoja koulutuspaikasta ja majoituksesta Espoossa dekä Oulussa linkissä: Avoin koulutus, koulutuspaikat.

Järjestämme koulutusta myös yrityksen sisäisinä koulutuksina. 

Green Beltistä Black Beltiksi?

Haluatko jatkaa koulutuksen jälkeen Black Beltiksi? Voit koulutuksen jälkeen jatkaa, joko heti tai myöhempänä ajankohtana, 4 päivän lisäkoulutuksella Black Beltiksi. Lue lisää: Green Belt to Black Belt -koulutus.

Koulutusmateriaali

Osallistujille jaetaan digitaalisena suomenkielinen koulutusmateriaali, joka on jäsennetty 12 DMAIC-projektiaskeleen mukaan. Tarvittavat aktiviteetit, menetelmät ja työkalut on kytketty askeleisiin, jotta materiaalin käyttäminen kurssin jälkeen erilaisissa projekteissa helpottuu. 

Käytämme koulutuksen aikana Minitab-tietokoneohjelmaa. Myös koulutuksen jälkeen ohjelma on olennainen apuväline Lean Six Sigma -projekteissa. Osallistujilla tulee olla mukana oma kannettava tietokone ja hankkia koneelle Minitab-ohjelma (mielellään versio 19 tai 20). Voit hankkia yksittäisen Minitab-lisenssin tai aloittaa ilmaisella 30 päivän koelisenssillä. Voit hankkia lisenssin linkistä: Minitab.com. Jos haluat hankkia lisenssin muutamaksi kuukaudeksi vain koulutuksen ajaksi, ota meihin yhteyttä edullisista vaihtoehdoista. Neuvomme tarvittaessa myös muissa ohjelman hankintaa ja käyttöön liittyvissä kysymyksissä.

Koulutuksen hinta

Hinta avoin koulutus:

 • Etäkoulutus:
  • 14.1.2021 alkava koulutus 2.400,- € + alv. / osanottaja
  • 18.3.2021 alkava koulutus 2.650,- € + alv. / osanottaja
 • Lähipäiväkoulutus:
  • Suomenkielinen koulutus: 2.950,- € + alv. / osanottaja
  • Englanninkielinen koulutus: 3.450,- € + alv. / osanottaja

Hinta sisältää tarjoilut (lähipäivät), koulutuksen materiaaleineen (ei kuitenkaan Minitab-linsenssiä), neljä tuntia etätukea ja projektin tarkastuksen Green Belt -sertifiointia varten sekä Green Belt -sertifikaatin kaikki vaatimukset läpäisseille.

Ilmoittautuminen LSS Green Belt -koulutukseen

Avoimeen Green Belt -koulutukseen otetaan enintään 12 osallistujaa. Varmista paikkasi ilmoittautumalla:

 

 

Mikäli haluat lisätietoja koulutuksesta tai olet kiinnostunut mahdollisuuksista järjestää koulutus yrityksesi sisäisenä koulutuksena tai esim. paikkakunnallasi yhdessä muiden yritysten kanssa:

 

 
Jos olet kiinnostunut muista koulutuksistamme, katso tarjontamme: Lean Six Sigma -koulutus ja Johdon Lean Six Sigma -koulutus.