engels kl

icon-linkedin

0
0
0
s2smodern

Lean Six Sigma Green Belt -koulutus ja sertifiointi

Opi tehokkaimmat Lean Six Sigman (LSS) ja muutoksen hallinnan menetelmät, joita parannusprojektien vetämisessä tarvitaan. Koulutuksemme valmentaa osallistujat Lean Six Sigma Green Belt pätevyyteen ja sertifiointiin ISO 18404 standardin mukaisesti. Kouluttajana on kansainvälisesti kokenut, sertifioitu Master Black Belt, joka kouluttaa nyt myös Suomessa suomeksi (avoimet koulutuspaikkakunnat Espoo ja Oulu). Koulutukseen sisältyy myös kouluttajan etätuki sertifioinnin saavuttamisessa. 

Kuvan alla lisätietoja koulutuksesta ja linkki ilmoittautumiseen. Voit jättää meille myös yhteydenottopyynnön viestin lopussa olevassa linkissä.

Lean Six Sigma Green Belt koulutus

Kenelle Lean Six Sigma Green Belt -koulutus soveltuu?

Lean Six Sigma Green Belt –koulutus soveltuu asiantuntijoille, jotka haluavat parantaa yritysprosesseja ja oppia uusia menetelmiä huomattavien parannusten (50-90%) aikaansaamiseksi muutamassa kuukaudessa.

Voit koulutuksen jälkeen halutessasi jatkaa helposti Black Belt -tasolle 4 päivän lisäkoulutuksella tai osallistua suoraan Black Belt -koulutukseen.

Jos haluat vielä lisätietoja, onko Green Belt -koulutus sinulle sopivin koulutus, ota meihin yhteyttä viestin lopussa olevasta linkistä tai lue lisää eri Six Sigma Belttien rooleista klikkaamalla Blogiin: ”Lean Six Sigma Belt tasot: Mikä taso on tarpeen?”

Mitä koulutus tarjoaa osanottajille?

 • Koulutuksen jälkeen hallitset tarpeellisimmat Lean Six Sigma -menetelmät ja -työkalut, jotka mahdollistavat menestyksekkään toimimisen parannusprojektien vetäjänä. 
 • Olet saanut ensimmäisen projektisi päätökseen tai pystyt päättämään projektin ennakoitavissa olevassa aikataulussa.
 • Projektityön suorittaneilla on mahdollisuus hyväksyttää projektityö ja saada sertifioidun Master Black Beltin hyväksymän, ISO 18404 sisältöön perustuvan, Lean Six Sigma Green Belt -sertifikaatin. 

Koulutuksen sisältö

Lean Six Sigma Green Belt -koulutuksessa keskitymme tehokkaimpiin Lean 6 Sigma aktiviteetteihin, työvälineisiin ja tekniikoihin, joita organisaatioissa yleensä tarvitaan projektien läpiviemiseen. Koulutus sisältää Lean Six Sigman lisäksi n. 30 % muutoksen hallintaan liittyviä menetelmiä, ns. "Soft Skills". 

Koulutuksen sisältö:

 • Milloin, miksi ja miten käyttää Lean Six Sigmaa: Johdanto Leanin ja Six Sigman tehokkaaseen hyödyntämiseen erilaisissa organisaatioissa ja erityyppisissä projekteissa.
 • Projektin hallinta: 12 askeleen DMAIC (Define, Measure, Analyze, Improve, Control)
 • Define-vaiheessa valitaan ja rajataan Parannusprojekti erilaisien menetelmien avulla: Asiakkaan ääni (VOC, CTQ), projektin tavoitteet, projektisopimus ja riskimatriisi.
 • Measure-vaiheessa projektin tavoite operationalisoidaan ja testataan mittausten luotettavuus mm. seuraavilla tekniikoilla: Prosessin kuvaus (SIPOC), operationaalinen mittausyksikön määrittäminen ja mittausjärjestelmän analysointi (MSA).
 • Analyze-vaiheessa mitataan prosessin suorituskyky erilaisilla prosessin ohjauskorteilla ja prosessin kyvykkyysanalyyseillä sekä määritetään juurisyyt prosessin parantamiseksi prosessin arvovirtakuvauksen (hukan eliminointi) ja hypoteesitestauksen avulla.
 • Improve-vaiheessa määritetään ja testataan ratkaisuja juurisyiden eliminointiin statistisilla analyysimenetelmillä (hypoteesitestaus), Lean ratkaisumenetelmillä (Push/Pull, 5 S, Kanban, Poka-Yoke, Kaizen) ja ratkaisun validoinnilla. 
 • Control-vaiheessa ratkaisut jalkautetaan niin, että tulokset implementoidaan pysyvästi luomalla samalla pysyvän parantamisen kulttuuri. Käytämme mm. seuraavia menetelmiä: Standardisoidut työohjeet, kriittiset suoritusindikaattorit, työn visuaalinen ohjaus, toiminnan tarkkailu, Out of Control Action Plan (OCAP) ja jatkuvan parantamisen kulttuurin luominen.
 • Muutoksen hallinta kuuluu koulutuksissamme oleellisena osana kaikkiin DMAIC-vaiheisiin: Miten tunnistaa ja estää projektikarikot Lean 6 Sigma -johtamismallin avulla, sidosryhmäanalyysi, ryhmänjäsenien eri roolit ja niiden tehokas hyödyntäminen, Green Beltin rooli ryhmän muodostuksen eri vaiheissa, kommunikoinnin eri tasojen tehokas hyödyntäminen, rakentavan palautteen antaminen, vastarinnan hallinta erilaisilla vaikuttamistavoilla sekä fasilitointi DMAIC-projektissa.
 • Opitun soveltaminen käytäntöön: Ihmiset oppivat asioita eri tavoilla. Jotta oppiminen olisi tehokasta, käsittelemme aiheet usealla eri tasolla: teoreettinen tarkastelu, sovellukset käytäntöön, osallistuminen ja reflektointi. Koulutus sisältää paljon konkreettisia malleja, esimerkkejä ja simulaatioita ja on hyvin interaktiivista. Käymme myös läpi paljon "Lessons Learned"-esimerkkejä muista organisaatioista. Lue referensseistämme lisää, miten aikaisemmat osallistujat ovat kokeneet koulutuksemme.

Koulutuksen sisältö pohjautuu ISO 18404 normiin. Normi määrittää avainhenkilöstön valmiudet Leanin ja Six Sigman toteuttamisessa. Jos haluat yksityiskohtaisen kuvauksen koulutuksesta, pyydä lisätietoja Green Belt koulutuksen sisällöstä.

Koulutus jakautuu 2-3 jaksoon n. 3 kuukauden aikana. Suosittelemme, että osanottajilla on oma parannusprojekti kurssin aikana (oma tai yhdessä muiden Belttien kanssa). Projekti olisi hyvä valita yhdessä oman esimiehen kanssa. Lue Blogistamme neuvoja projektin valinnassa. Koulutusjaksojen välillä voit soveltaa opittua heti käytäntöön omassa projektissa. Osallistujien omia projekteja käytetään myös koulutuksen aikana harjoituksissa ja interventioissa.

Koulutuksen jälkeen on mahdollisuus hyväksyttää projektityö. Vaatimukset läpäisseet saavat Lean Six Sigma Green Belt -sertifikaatin.

Kuvakooste aikaisemmista koulutuksistamme:

Green Belt v2

LSS Green Belt Training kesto, aika ja koulutuspaikat

Koulutus kestää yhteensä 8 päivää ja on jaettu 2-3 koulutusjaksoon noin kolmen kuukauden aikana. Lisäksi tarjoamme neljä tuntia etätukea projektien ohjaamiseen. 

Seuraavat avoimet Green Belt -koulutukset, Espoo / Oulu:

Green Belt -koulutus, Espoo (Leppävaara):

Syksy 2019:

 • Osa 1: 16. - 17. syyskuuta 2019
 • Osa 2: 07. - 09. lokakuuta 2019
 • Osa 3: 18. - 20. marraskuuta 2019 

Kevät 2020:

 • Osa 1: 05. - 06. maaliskuuta 2020
 • Osa 2: 01. - 03. huhtikuuta 2020
 • Osa 3: 27. - 29. huhtikuuta 2020 

Green Belt -koulutus, Oulu:

2020:

 • Osa 1: 15. - 18. kesäkuuta 2020 
 • Osa 2: 08. - 11. syyskuuta 2020 

Haluatko jatkaa Black Beltiksi? Voit koulutuksen jälkeen jatkaa 4 päivän lisäkoulutuksella Black Beltiksi. Lue lisää: Green Belt to Black Belt -koulutus.

Järjestämme koulutusta myös yrityksen sisäisenä, tarvittaessa räätälöitynä koulutuksena. Jos olet kiinnostunut tästä vaihtoehdoista, ota yhteyttä.

Koulutusmateriaali

Osallistujille jaetaan digitaalisena suomenkielinen koulutusmateriaali, joka on jäsennetty 12 DMAIC-projektiaskeleen mukaan. Tarvittavat aktiviteetit, menetelmät ja työkalut on kytketty askeleisiin, jotta materiaalin käyttäminen kurssin jälkeen erilaisissa projekteissa helpottuu. 

Käytämme koulutuksen aikana Minitab 19 –tietokoneohjelmaa. Myös koulutuksen jälkeen ohjelma on olennainen apuväline Lean Six Sigma -projekteissa. Osallistujilla tulee olla mukana oma kannettava tietokone ja hankkia koneelle Minitab 19 -ohjelma (myös Minitab 17 tai 18 versiolla pärjää). Voit hankkia yksittäisen Minitab-lisenssin tai aloittaa ilmaisella 30 päivän koelisenssillä. Voit hankkia lisenssin suoraan linkistä: Minitab.com. Asiakkaillamme on nyt myös mahdollisuus ostaa kauttamme 6 kuukauden koelisenssi hintaan 375,- € + alv. Mikäli olet kiinnostunut 6 kuukauden lisenssistä, ilmoita asiasta ilmoittautumislomakkeen lisätietokentässä. Neuvomme tarvittaessa lisää ohjelman hankkimisessa.

Koulutuksen hinta ja kouluttaja

Hinta avoin koulutus: 2 650,- € + alv. / osanottaja
Hinta sisältää tarjoilut, koulutuksen materiaaleineen (ei kuitenkaan Minitab-linsenssiä), neljä tuntia etätukea ja projektin tarkastuksen Green Belt -sertifiointia varten sekä Green Belt -sertifikaatin kaikki vaatimukset läpäisseille.

Kouluttaja: DI Marja Jaatinen, MBB

Ilmoittautuminen LSS Green Belt -koulutukseen

Avoimeen Green Belt -koulutukseen otetaan enintään 12 osallistujaa. Varmista paikkasi ilmoittautumalla:

 

 

Mikäli haluat lisätietoja koulutuksesta tai olet kiinnostunut mahdollisuuksista järjestää koulutus yrityksesi sisäisenä koulutuksena tai esim. paikkakunnallasi yhdessä muiden yritysten kanssa:

 

 
Jos olet kiinnostunut muista koulutuksistamme, katso tarjontamme: Lean Six Sigma -koulutus ja Johdon Lean Six Sigma -koulutus.
 

Aiemmin koulutukseen osallistuneiden kokemuksia: