engels kl

icon-linkedin

0
0
0
s2smodern

Lean Six Sigma Green Belt to Black Belt -koulutus ja sertifiointi

Oletko jo kokenut Lean Six Sigma Green Belt, jonka projektien vaatimustaso on kasvanut ja tarvitset lisää Lean Six Sigma -tuntemusta. Haluatko parantaa taitojasi projektien vetäjänä vaativissa ja laajoissa Lean Six Sigma -projekteissa? Sinun ei tarvitse käydä läpi koko Black Belt -koulutusta vaan tarjoamme mahdollisuuden täydentää jo oppimaasi viiden päivän lisäkoulutuksella (4 päivää osallistujille, jotka ovat jo käyneet Jaatinen B.V.:n Green Belt -koulutuksen). Lean Six Sigma Green Belt to Black Belt -koulutuksemme kattaa laajasti Lean Six Sigma -menetelmiä ja valmentaa osanottajat Black Belt -sertifikaattiin. Oppimisen tehostamiseksi suosittelemme osanottajille oman projektin vetämistä samanaikaisesti kurssin kanssa. Kouluttajana on kansainvälisesti kokenut, sertifioitu Master Black Belt, joka kouluttaa nyt myös Suomessa suomeksi. Koulutuksen ohessa kouluttaja ohjaa osallistujia myös sertifioinnin saavuttamisessa.

Lean Six Sigma Green Belt to Black Belt koulutus

Kenelle Lean Six Sigma Green Belt to Black Belt Training soveltuu?

Lean Six Sigma Green Belt to Black Belt –koulutus soveltuu Green Belteille, jotka vetävät vaativia Lean Six Sigma -projekteja. 

Mitä koulutus tarjoaa osanottajille?

 • Lean Six Sigma Green Belt to Black Belt -koulutuksen jälkeen osanottaja hallitsee laajasti Lean 6 Sigman käsitteet ja välineet, jotka mahdollistavat Black Belttinä toimimisen vaativissa parannusprojekteissa.
 • Black Belt on saanut ensimmäisen projektinsa päätökseen tai pystyy päättämään projektin ennakoitavissa olevassa aikataulussa.
 • Black Belt osaa identifioida ja määrittää uusia parannusprojekteja organisaatiossa.
 • Projektityön suorittaneilla on mahdollisuus hyväksyttää projektityö ja saada Lean Six Sigma Black Belt -sertifikaatti.

Mikäli olet kiinostunut myös muista Lean Six Sigma -koulutuksista, katso tarjontamme: Koko organisaation Lean Six Sigma -koulutus ja Johdon Lean Six Sigma -koulutus.

 

Koulutuksen sisältö

Lean Six Sigma Green Belt to Black Belt -koulutuksessa käymme läpi statistisia analysointimenetelmiä ja muutoksen hallintaa syvemmin kuin Green Belt -koulutuksessa. Olemme valinneet koulutukseen vain menetelmät, jotka vuosien kokemuksemme ja kansainvälisen Black Belt -koulutusvertailun perusteella ovat tarpeellisia komplekseissa projekteissa erilaisissa ympäristöissä. Emme turhaan kuormita osallistujia menetelmillä, joita ei käytännössä tarvita. Selektiivisyyden ansiosta voimme tarjota koulutuksen tehokkaasti viidessä päivässä (neljä päivää osallistujille, jotka ovat jo käyneet Jaatinen B.V.:n Green Belt -koulutuksen).

Jotta koulutuksesta saisi mahdollisimman paljon irti, suosittelemme että osanottajilla on oma parannusprojekti kurssin aikana. Lue Blogistamme neuvoja projektin valinnassa.

Katamme koulutuksessa mm. seuraavat aiheet:

 • Projektin hallinnan lyhyt kertaus: 12 askeleen DMAIC (Define, Measure, Analyse, Improve, Control)
 • Define: Asiakkaan äänen ja toiveiden määrittäminen haastavissa projekteissa
 • Measure: Mittausjärjestelmän analyysi statistisin menetelmin (GR&R, Kappa)
 • Analyse: Prosessin suorituskyvyn laaja analyysi (Control charts)
 • Improve: Erilaisia soveltavia statistisia analyysimenetelmiä, esim. Hypoteesitestaus, Design of experiments (DOE) ja Lean ratkaisumenetelmiä
 • Control: Jatkuva parantaminen koko arvoketjussa

Koulutus on hyvin interaktiivista ja sisältää paljon konkreettisia malleja, esimerkkejä ja simulaatioita sekä "Lessons Learned"-esimerkkejä muista organisaatioista.

Koulutuksen jälkeen on mahdollisuus hyväksyttää projektityö. Vaatimukset läpäisseet saavat Lean Six Sigma Black Belt -sertifikaatin.

LSS Green Belt to Black Belt -koulutuksen kesto, aika ja paikka

Koulutus kestää yhteensä 5 päivää (4 päivää jos olet jo osallistunut aikaisemmin meidän Green Belt -koulutukseen). Lisäksi tarjoamme neljä tuntia etätukea projektin ohjaukseen.

Seuraava avoin Lean Six Sigma Green Belt to Black Belt -koulutus pidetään:

 • 2019: 09. - 13. joulukuuta 2019, Espoo, Leppävaara
 • 2020: 07. - 11. joulukuuta 2020, Espoo, Leppävaara
 • Jos olet jo osallistunut meidän Green Belt -koulutukseen, sinun ei tarvitse osallistua ensimmäiseen koulutuspäivään

Järjestämme koulutusta myös yrityksen sisäisenä koulutuksena.

Koulutusmateriaali

Osallistujille jaetaan digitaalisena suomenkielinen koulutusmateriaali, joka on jäsennetty 12 DMAIC -projektiaskeleen mukaan: Tarvittavat aktiviteetit, menetelmät ja työkalut on kytketty askeleisiin, jotta materiaalin käyttäminen kurssin jälkeen omissa projekteissa helpottuu. 

Koulutuksen aikana käytetään Minitab 19 –tietokoneohjelmaa. Ohjelma on myös koulutuksen jälkeen olennainen apuväline projekteissa. Osallistujilla tulee olla mukana oma kannettava tietokone ja hankkia koneelle Minitab-ohjelma. Voit hankkia yksittäisen Minitab-lisenssin tai aloittaa ilmaisella 30 päivän koelisenssillä hankkimalla lisenssin suoraan oheisesta linkistä: Minitab.com. Asiakkaillamme on nyt myös mahdollisuus ostaa kauttamme 6 kuukauden koelisenssi hintaan 375,- € + alv. Mikäli olet kiinnostunut 6 kuukauden lisenssistä, ilmoita asiasta ilmoittautumislomakkeen lisätietokentässä. Neuvomme tarvittaessa lisää ohjelman hankkimisessa.

Koulutuksen hinta ja kouluttaja

Hinta avoin koulutus:

 • Jos olet aikaisemmin jo osallistunut Green Belt koulutukseemme: 2.850,- € + alv. / osanottaja (4 päivän koulutus)
 • Jos olet osallistunut Green Belt -koulutukseen jonkin muun koulutustarjoajan kautta: 3.550,- € + alv. / osanottaja (5 päivän koulutus)

Hinta sisältää tarjoilut, koulutuksen materiaaleineen (ei kuitenkaan Minitab-linsenssiä), neljä tuntia etätukea ja projektin tarkastuksen Lean Six Sigma Black Belt -sertifiointia varten sekä Lean Six Sigma Black Belt - sertifikaatin kaikki vaatimukset läpäisseille.

Kouluttaja: DI Marja Jaatinen, MBB

Ilmoittautuminen LSS Green Belt to Black Belt -koulutukseen

Voit ilmoittautua koulutukseen täyttämällä ilmoittautumiskaavakkeen oheisessa linkissä:

 

  

Koulutukseen otetaan enintään 12 osallistujaa.

Mikäli haluat lisätietoja koulutuksesta tai tarjouspyynnön yrityksen sisäisestä Green Belt to Black Belt -koulutuksesta: