engels kl

icon-linkedin

Lean Six Sigma Green Belt to Black Belt -koulutus ja sertifiointi

Päivitys 04/2023: Olemme saaneet kansainvälisen tunnustuksen Lean Six Sigma Green ja Black Belt -koulutuksellemme ja sertifioinnillemme! CSSC, the Council for Six Sigma Certification, on myöntänyt meille akkreditoinnin - ainoana Suomessa.

Oletko jo kokenut Lean Six Sigma Green Belt, jonka projektien vaatimustaso on kasvanut ja tarvitset lisää Lean Six Sigma -tuntemusta. Haluatko parantaa taitojasi projektien vetäjänä vaativissa ja laajoissa Lean Six Sigma -projekteissa? Sinun ei tarvitse käydä läpi koko Black Belt -koulutusta vaan tarjoamme mahdollisuuden täydentää jo oppimaasi viiden päivän lisäkoulutuksella (4 päivää osallistujille, jotka ovat jo käyneet Jaatinen B.V.:n Green Belt -koulutuksen).

Lean Six Sigma Green Belt to Black Belt -koulutuksemme kattaa laajasti Lean Six Sigma -menetelmiä ja valmentaa osanottajat Black Belt -sertifikaattiin. Oppimisen tehostamiseksi suosittelemme osanottajille oman projektin vetämistä samanaikaisesti kurssin kanssa. Kouluttajana on kansainvälisesti kokenut, sertifioitu Master Black Belt, joka kouluttaa nyt myös Suomessa suomeksi. Koulutuksen ohessa kouluttaja ohjaa osallistujia myös sertifioinnin saavuttamisessa.

Kuvan alla lisätietoja koulutuksesta. Jos olet kiinnostunut Green Belt tai Black Belt -koulutuksesta, lue lisää...

Lean Six Sigma Green Belt to Black Belt koulutus

Kenelle Green Belt to Black Belt -koulutus soveltuu?

Lean Six Sigma Green Belt to Black Belt –koulutus soveltuu Green Belteille, jotka vetävät vaativia Lean Six Sigma -projekteja. 

Mitä koulutus tarjoaa osanottajille?

 • Lean Six Sigma Green Belt to Black Belt -koulutuksen jälkeen osanottaja hallitsee laajasti Lean 6 Sigman käsitteet ja välineet, jotka mahdollistavat Black Belttinä toimimisen vaativissa parannusprojekteissa.
 • Black Belt on saanut ensimmäisen projektinsa päätökseen tai pystyy päättämään projektin ennakoitavissa olevassa aikataulussa.
 • Black Belt osaa identifioida ja määrittää uusia parannusprojekteja organisaatiossa.
 • Projektityön suorittaneilla on mahdollisuus hyväksyttää projektityö ja saada Lean Six Sigma Black Belt -sertifikaatti.

Mikäli olet kiinostunut myös muista Lean Six Sigma -koulutuksista, katso tarjontamme: Koko organisaation Lean Six Sigma -koulutus ja Johdon Lean Six Sigma -koulutus.

 

Koulutuksen sisältö

Green ja Black Belt -koulutuksemme ja -sertifiointimme täyttävät CSSCn asettamat laatu- ja sisältövaatimukset. Noudatamme myös kansainvälisten standardien ASQn ja IASSCn BoK ("Body of Knowledge") sisältöjä muutamia harvinaisimpia työvälineitä lukuun ottamatta. Emme turhaan kuormita osallistujia menetelmillä, joita ei käytännössä tarvita. Selektiivisyyden ansiosta voimme tarjota koulutuksen tehokkaasti viidessä päivässä (neljä päivää osallistujille, jotka ovat jo käyneet Jaatinen B.V.:n Green Belt -koulutuksen).

Lean Six Sigma Green Belt to Black Belt -koulutuksessa käymme läpi statistisia analysointimenetelmiä ja muutoksen hallintaa syvemmin kuin Green Belt -koulutuksessa. Katamme koulutuksessa mm. seuraavat aiheet:

 • Projektin hallinnan lyhyt kertaus: 12 askeleen DMAIC (Define, Measure, Analyse, Improve, Control)
 • Define: Asiakkaan äänen ja toiveiden määrittäminen haastavissa projekteissa, mm. "Quality Function Deployment" –työkalu 
 • Measure: Mittausjärjestelmän analyysi statistisin menetelmin (GR&R, Kappa) ja riittävän näytekoon laskeminen erilaisissa tilanteissa
 • Analyse: Prosessin suorituskyvyn laaja analyysi (Control charts) erityyppisille datoille.
 • Improve: Erilaisia soveltavia statistisia analyysimenetelmiä, esim.
  • GB-koulutusta kattavammat hypoteesitestit
  • Erilaisia regressioanalyysejä
  • Uusia työvälineitä tilanteisin, joissa dataa on paljon ja/tai se on osittain puutteellista
  • Monimuuttujakokeet (Factorial, Conjoint ja Response Surface Design of Experiments)
  • Lean menetelmiä GB-koulutusta laajemmin, esim. SMED, Jidoka, Andon ja Heijunka
  • Erilaisia menetelmiä ratkaisujen priorisointiin
 • Control: Jatkuva parantaminen koko arvoketjussa

Koulutus on hyvin interaktiivista ja sisältää paljon konkreettisia malleja, esimerkkejä ja simulaatioita sekä "Lessons Learned"-esimerkkejä muista organisaatioista.

Jotta koulutuksesta saisi mahdollisimman paljon irti, suosittelemme että osanottajilla on oma parannusprojekti kurssin aikana. Lue Blogistamme neuvoja projektin valinnassa.

Koulutuksen jälkeen on mahdollisuus hyväksyttää projektityö. Vaatimukset läpäisseet saavat Lean Six Sigma Black Belt -sertifikaatin.

Akkreditoitu Lean Six Sigma Black Belt -sertifiointi

Koulutuksen jälkeen voit sertifioitua hyväksyttämällä projektityösi. Läpäistyäsi vaatimukset saat arvostetun, the Council for Lean Six Sigma Certification -akkreditoidun, Lean Six Sigma Black Belt -sertifikaatin. Sertifiointivalmennus ja sertifiointi sisältyvät koulutuksen hintaan.

Council for Six Sigma Certification Logo 150

LSS Green Belt to Black Belt -koulutuksen kesto, aika ja paikka

Koulutus kestää yhteensä 5 päivää (4 päivää jos olet jo osallistunut aikaisemmin meidän Green Belt -koulutukseen). Lisäksi tarjoamme neljä tuntia etätukea projektin ohjaukseen.

Seuraava avoin koulutus järjestetään:

 • Osa 1: 17. - 19. tammikuuta 2024
 • Osa 2: 01. - 02. helmikuuta 2024

Huom!: Jos olet jo osallistunut meidän Green Belt -koulutukseen, sinun ei tarvitse osallistua ensimmäiseen koulutuspäivään.

Järjestämme koulutusta myös yrityksen sisäisenä koulutuksena.

Koulutusmateriaali

Osallistujille jaetaan digitaalisena suomenkielinen koulutusmateriaali, joka on jäsennetty 12 DMAIC -projektiaskeleen mukaan: Tarvittavat aktiviteetit, menetelmät ja työkalut on kytketty askeleisiin, jotta materiaalin käyttäminen kurssin jälkeen omissa projekteissa helpottuu. 

Koulutuksen aikana käytetään Minitab–tietokoneohjelmaa. Ohjelma on myös koulutuksen jälkeen olennainen apuväline projekteissa. Osallistujilla tulee olla mukana oma kannettava tietokone ja hankkia koneelle Minitab-ohjelma. Voit hankkia yksittäisen Minitab-lisenssin tai aloittaa ilmaisella 30 päivän lisenssillä hankkimalla lisenssin suoraan linkistä: Minitab.com. Neuvomme tarvittaessa lisää ohjelman hankkimisessa.

Miksi valita Jaatinen B.V. kouluttajaksi?

Kouluttajana toimii sertifioitu Lean Six Sigma Master Black Belt: DI Marja Jaatinen. Marjalla on yli 20 vuoden kokemus Lean Six Sigma soveltamisesta kansainvälisistä yhtiöistä suomalaisiin pk-yrityksiin teollisuudessa, julkisella sektorilla ja palvelualoilla.

Muutama esimerkki vahvuuksistamme:

 • Selkeys: Koulutuksen kaikki opit on kytketty selkeisiin askeleisiin, miten edetä prosessien parannuksessa, jotta materiaalin käyttäminen koulutuksen jälkeen helpottuu.
 • Käytännönläheisyys: Koulutuksen oppeja sovelletaan jo koulutuksn aikana osallistujien omaan ympäristöön.
 • Tehokkuus: Koska keskitymme vain oleellisimpaan ja harjoittelemme paljon voimme tarjota tehokkaita ja kompakteja koulutuksia edullisesti.

Tutustu koulutustyyliimme tarkemmin: Koulutustapamme.

Koulutuksen hinta

Hinta avoin koulutus:

 • Jos olet aikaisemmin jo osallistunut Green Belt -koulutukseemme: 2.950,- € + alv. / osanottaja (4 päivän koulutus)
 • Jos olet osallistunut Green Belt -koulutukseen jonkin muun koulutustarjoajan kautta: 3.950,- € + alv. / osanottaja (5 päivän koulutus)

Hinta sisältää koulutuksen materiaaleineen (ei kuitenkaan Minitab-linsenssiä), neljä tuntia etätukea ja projektin tarkastuksen Lean Six Sigma Black Belt -sertifiointia varten sekä Lean Six Sigma Black Belt - sertifikaatin kaikki vaatimukset läpäisseille.

Ilmoittautuminen LSS Green Belt to Black Belt -koulutukseen

Voit ilmoittautua koulutukseen täyttämällä ilmoittautumiskaavakkeen oheisessa linkissä:

 

  

Koulutukseen otetaan enintään 12 osallistujaa.

Mikäli haluat lisätietoja koulutuksesta tai tarjouspyynnön yrityksen sisäisestä Green Belt to Black Belt -koulutuksesta: